Kosten gebogen dak

Ons land is rijk aan modern gebouwde huizen. De tijd dat woningen uitsluitend met een plat dak of een hellend dak werden afgeleverd hebben we voorgoed achter ons gelaten. Wie door een plaats zoals Almere of door Kattenbroek in Amersfoort rijdt staat versteld van de rijke en diverse woonstijlen die je daar aantreft.

Natuurlijk wil jij graag weten, wanneer je een gebogen dak wil laten aanleggen, hoeveel je hiervoor gaat betalen. Wij hebben een aantal prijzen voor jou op een rijtje gezet en daarbij zijn we uitgegaan van een behoorlijke variëteit aan materialen. We geven je de uitkomsten in een schema, zodat je zelf kan zien welke optie voor jou het beste is.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse dakdekkers.

Wat kost een gebogen dak

Welke soort dakbedekking Hoe lang gaat het gemiddeld mee Hoeveel kost het gemiddeld in totaal per vierkante meter, inclusief arbeidsloon en BTW
Bitumen 25 jaar 45 euro
PVC 25 jaar 55 euro
EPDM 40 jaar 50 euro
Groendak 60 jaar 55 euro
Betondakpannen 30 jaar 50 euro
Leien 40 jaar 70 euro
Riet 40 jaar 100 euro
Kleidakpannen 50 jaar 60 euro
Aluminium 50 jaar 75 euro
Koper 80 jaar 120 euro
Zink 100 jaar 80 euro

 

De bovengenoemde prijzen zijn allemaal inclusief BTW en arbeidsloon, en er wordt uitgegaan van een dak wat voor jou wordt aangelegd. Zelf een gebogen dak gaan aanleggen is eigenlijk niet te doen, tenzij je zelf verstand hebt van woningbouw. We geven je wel een paar factoren die de prijs bepalen.

  • Als je handig bent. Wanneer je een oud dak wil laten verwijderen en een nieuw dak wil laten opbouwen zal de dakdekker de kosten van het verwijderen van het oude dak betrekken in de prijs of in een apart uurloon. Op het moment dat jij zelf in staat bent om je oude dakbedekking weg te nemen en af te voeren naar de gemeentewerf scheelt je dit een stuk in je rekening.
  • Als je alles graag uit handen geeft. Op het moment dat jij twee linkerhanden hebt of het hele gebeuren van je dak bekleden gewoon het liefste uit handen geeft aan de professional laat je de eventuele oude laag weghalen, en het gebogen dak bekleden door de dakdekker zelf. Een verstandige keuze, want op die manier geniet jij ook volle garantie op de werkzaamheden van de dakdekker.

Hoe is de prijs van een gebogen dak samengesteld

Een rond dak laten aanleggen heeft een behoorlijk kostenplaatje. Dit kostenplaatje is afhankelijk van een aantal keuzes die jij maakt, we hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Welk materiaal kies je. Je hebt het vast al gezien; er is een enorme variëteit aan materialen waarmee je een gebogen dak kan aanleggen. Het ene materiaal is duurder dan het andere bij het aanleggen. Dit komt simpelweg omdat het materiaal duurder is of omdat er meer arbeidsuren in gaan zitten.
  • Hoeveel onderhoud wil jij aan je dak hebben. Een gebogen dak kan van diverse materialen worden gemaakt en het ene materiaal is veel onderhoudsgevoeliger dan het andere. Het is goed om hiernaar te informeren voor je een dak laat aanleggen. Denk er bovendien aan; een goed onderhouden dak zal langer meegaan.
  • Laat je gelijk je dak isoleren. Je hebt van die klussen die veel mensen laten liggen. Ieder jaar betalen ze hun stroomrekening en ze nemen zich voor om hun huis te laten isoleren. Op het moment dat jij besluit om je dak te laten vervangen en een gebogen dak te laten plaatsen moet je waarschijnlijk alle oude dakbedekking vervangen. Op het moment dat jij je dakbedekking hebt verwijderd is dat het ideale moment om je dak te laten isoleren. Op dat moment kost het je een behoorlijk stuk extra om isolatiemateriaal te laten aanbrengen, maar dat bedrag verdien je in een paar jaar weer terug doordat je veel minder stookkosten moet gaan betalen.
  • Laat je een oud dak opnieuw bekleden. We gingen steeds uit van een nieuw dak. Het kan echter ook zo zijn dat jij een bestaand gebogen dak opnieuw wil laten bekleden. In dat geval kan je bij een aantal dakbedekkingssoorten zoals bitumen kiezen voor een extra laag dakleer. Je kan dit over het verzwakte dak laten aanleggen, mits dit niet al eerder is gedaan. Wanneer je een aantal lagen dakleer over elkaar heen laat aanleggen wordt je dak namelijk te zwaar, en dit kan ten koste gaan van de draagconstructie van jouw huis.

Praktische besparingstips

Op het moment dat jij een bestaande woning met een gebogen dak opnieuw wil laten bekleden gaat dat je een flink bedrag kosten. We geven je dan ook graag een paar praktische besparingstips.

  • Denk aan een eventuele vergunning voor een gebogen dak. Gaat jouw woning afwijken van andere huizen in jouw woonwijk qua uiterlijk, of krijgt het bijvoorbeeld een compleet ander materiaal of kleur; vraag een vergunning aan bij de gemeente. Het voorkomt een flinke boete, of erger nog; een dak wat opnieuw moet worden bekleed.
  • Overleg met je buren. Wanneer jij je dak moet gaan vervangen is de kans groot dat dit bij je buren ook het geval is. Jullie kunnen overleggen of het loont om samen een dakdekker in te huren. Deze hoeft slechts éénmalig voor te rijden en materialen in te kopen.
  • Isoleer je dak. Je kan je dak laten isoleren bij je dak-bekleding. In dat geval geef je bij de bekleding van je gebogen dak wat meer uit. Het is echter geen uitgave maar een investering. Bovendien betaal je aan de dakdekker over dit gedeelte van je factuur minder BTW; je betaalt het percentage van 6 procent. Je kan altijd navragen of er meerdere regelingen zijn waar jij van kan profiteren.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Wanneer je een gebogen dak wil laten aanleggen kan je dit het beste door een specialistische dakdekker laten doen. Je kan offertes opvragen wanneer je zeker wil weten dat je niet teveel betaalt voor jouw gebogen dak. Deze offertes opvragen is heel gemakkelijk via de onderstaande button. Je krijgt dan vrijblijvend een aantal offertes in je mailbox van lokale dakdekkers.

Wat kost een dakwerker precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakdekkersbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.