Kosten dakgoot reparatie

Kosten dakgoot reparatieEen dakgoot heeft een behoorlijk lange levensduur, dus daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Een dakgoot die van een wat duurder materiaal zoals koper is gemaakt zou toch al snel zo’n 80 jaar mee moeten kunnen gaan. Een dakgoot van zink zou zomaar de 60 jaar moeten kunnen halen. Een dakgoot die wordt verwaarloosd en waar het vuil zich in opstapelt zal soms niet meer dan 25 jaar mee kunnen gaan voordat deze gaat doorhangen op belangrijke plekken.

*Tip:

→ Dakgoot repareren? Vergelijk eerst. Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse dakdekkers.

Vervangen of niet?

Een nieuwe dakgoot zal niet direct nodig zijn; je kan al volstaan met een beschermende laag aanbrengen waardoor het mooie uiterlijk van je dakgoot behouden blijft, maar de functionaliteit wordt verbeterd. Zo’n reparatie is – zeker wanneer je een wat duurdere dakgoot hebt – een stuk goedkoper dan het laten aanleggen van een nieuwe dakgoot.

Een dakgoot repareren, hoeveel kost me dat

Natuurlijk wil jij graag weten hoeveel een reparatie aan je dakgoot kost en welk materiaal er dan wordt gebruikt. Dit hebben wij voor je uitgezocht en op een rijtje gezet zodat jij snel kan zien hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn voor een dakgoot reparatie. Ook keken we naar de opbouw van de prijs, en naar factoren die de prijs van de reparatie van een dakgoot beïnvloeden.

Wat voor soort dakgoot wordt er gerepareerd Hoeveel kost het
Een kunststof dakgoot van 3 meter lang, met de beugels waar deze aan bevestigd is. 100 euro, inclusief het gebruikte materiaal, het arbeidsloon en de BTW
Een zinken dakgoot van 3 meter lang, met beugels waar deze aan bevestigd is. 150 euro, inclusief het gebruikte materiaal, het arbeidsloon en de BTW
Een zinken dakgoot van 3 meter lang, welke zich in een houten bak bevindt. 180 euro, inclusief het gebruikte materiaal, het arbeidsloon en de BTW

 

  • Repareren of toch vervangen. De prijs van een dakgoot repareren valt op zich wel te overzien, zeker wanneer het een kunststof dakgoot is. Dit geeft echter wel te denken. Een kunststof dakgoot is namelijk niet zo heel kostbaar in de aanschaf; wanneer er veel reparatiewerk aan moet plaatsvinden kan het net zo duur zijn om een nieuwe kunststof dakgoot te laten aanbrengen. Het resultaat zal mooier zijn en het zal ook nog eens veel langer meegaan.
  • Als je handig bent. De reparatie van een dakgoot bestaat uit het opsporen van lekkages en die opvullen met vloeibaar rubber. Je zou dit natuurlijk ook zelf kunnen doen. Het is dan zaak dat je oplet dat je geen naden achterlaat.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van de reparatie van een dakgoot

Een dakgoot die gerepareerd moet worden kost niet de hoofdprijs, maar het is toch goed om te weten hoe die prijs is opgebouwd. Dit gebeurt aan de hand van keuzes die jij maakt wanneer je een klussenman inhuurt om jouw dakgoot te herstellen.

  • Keuze 1: Wat voor materiaal is van toepassing op jouw dakgoot. Een dakgoot van zink zal duurder zijn om te repareren dan een dakgoot van kunststof. Een mooie houten bak om jouw zinken dakgoot heen zal ervoor zorgen dat het lastiger is om de lekkage op te sporen. Bovendien kan het zo zijn dat het vocht de bak al heeft aangetast en dat de houten bak dus moet worden vervangen. In dat geval ben je behoorlijk wat meer kwijt en zou je kunnen overwegen om de hele dakgoot met houten bak toch te laten vervangen.
  • Keuze 2: Laat je alleen de dakgoot repareren of ook de beugels. Nieuwe beugels kosten – afhankelijk van het materiaal – tussen de 6 en 20 euro per stuk. Het is een goed idee om een dakgoot waarbij de beugels niet meer goed aansluiten te repareren en daarbij de beugels te vervangen. Kies je ervoor om alleen de dakgoot te laten repareren, dan kan het zomaar zijn dat de dakgoot opnieuw gaat doorhangen doordat de beugels hun werk niet meer aankunnen. In dat geval ben je klaar met alleen een dakgoot repareren terwijl je bespaart op de beugels terwijl je een jaar daarna dezelfde werkzaamheden kan laten uitvoeren. Dit is natuurlijk zonde van je geld en tijd.
  • Keuze 3: Kies je voor extra opties. Het kan natuurlijk zo zijn dat jij je dak laat repareren en dan gelijk een houten bak rondom je zinken dakgoot wil laten aanleggen. Dit is allemaal mogelijk; je bent een bedrag meer kwijt maar het resultaat is oogverblindend mooi.
    Heeft jouw dakgoot regelmatig last van de ophoping van blad bij de afvoer naar de regenpijp dan is het een goed idee om een bladrooster te laten plaatsen op de plek waar het water uit je dakgoot stroomt. Zo’n bladrooster of bladkorf kost doorgaans niet veel en je voorkomt een hoop ellende doordat je regenpijp niet meer verstopt raakt. Het is daarna wel zaak dat jij zo nu en dan je dakgoot schoonveegt of schoon laat vegen en daarbij gelijk toeziet dat het blad bij de bladkorf wordt weggehaald.

Praktische bespaartips

Een dakgoot laten repareren kan behoorlijk in de papieren lopen. We geven dan ook graag wat praktische bespaartips.

  • Werk samen met de buren. Wanneer je buren ook een lekkende dakgoot hebben kunnen jullie samen een klussenbedrijf inhuren om deze klus voor jullie te klaren. Jullie zijn in dat geval goedkoper uit. De klusser zal namelijk maar éénmalig voorrijkosten hoeven te berekenen en daarnaast hoeft hij slechts één keer het gereedschap te huren wat nodig is om jullie dakgoot te repareren. Ook maken jullie het mogelijk voor de klusser om efficiënter door te werken waardoor deze relatief gezien sneller klaar zal zijn. Dit zijn allemaal zaken die je op de factuur zal terug zien.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Met het opvragen van offertes bespaar je wel heel snel op de reparatie van je dakgoot. Je krijgt met één klik op onderstaande button een aantal offertes van lokale klussenbedrijven in je mailbox, waar jij je voordeel mee kunt doen. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent op het totale factuurbedrag aangezien het grootste deel van het tarief arbeidsloon is.

Wat kost een dakwerker precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakdekkersbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.