Een ander dak is een behoorlijke uitgave, en je zal dan ook niet snel een ingrijpende verandering aan je dak laten doen wanneer het niet strikt noodzakelijk is. Toch moet je er altijd aan denken dat een dak – van welk materiaal dan ook – een bepaalde levensduur heeft.
Op het moment dat je voor de aanschaf van een nieuw dak staat kan je twee keuzes maken; ofwel je kiest voor hetzelfde materiaal, of je kiest voor een heel nieuwe dakbedekking. Op zo’n moment kan je – wanneer je een vrijstaande woning hebt – kiezen voor een alternatief materiaal. Eén van die moderne alternatieve materialen voor een dak is zink. Zink heeft zo zijn voordelen. Het is lastig te isoleren maar dit is ook nauwelijks nodig. Zink heeft namelijk van zichzelf al een isolerende werking. Wanneer jij dus behalve een nieuw dak ook isolatie moet laten aanbrengen is zink een goede keuze.
Inhoud
Wat zijn de kosten van een zinken dak
Hoeveel kost zo’n zinken dak nou; het is een vraag die jou vast bezig houdt. Dat is logisch want je zal niet zomaar in de bouwmarkt een zinken dak zien staan. Het is een materiaal wat je door de dakdekker moet laten aanbrengen en niet iedere dakdekker zal een zinken dak kunnen afleveren. Je moet dus goed zoeken en prijzen vergelijken. Dat laatste hebben wij alvast voor een deel voor jou gedaan. Een zinken dak koop je dus via de gespecialiseerde dakdekker, die kosten hebben we voor je op een rijtje gezet.
Welk materiaal is er voor je dak gebruikt | Wat is de prijs per vierkante meter | Wat is de levensduur van je dak |
Zink | Tussen 75 en 85 euro | 100 jaar |
Een zinken dak is dus een behoorlijke aanschaf. Er is een aantal factoren wat zijn invloed heeft op de prijs:
- Als je handig bent. Een zinken dak aanleggen kan je absoluut niet zelf doen; het is vragen om veel problemen. Je zou echter wel je oude dak zelf kunnen weghalen waardoor de dakdekker minder werk heeft om jouw dak te plaatsen. Wanneer je dak helemaal klaar staat zodat de dakdekker na het opbouwen van zijn apparatuur direct aan de slag kan bespaart dit flink op je
- Als je al het werk graag uit handen geeft. Wanneer jij helemaal niet handig bent, of geen tijd hebt om je oude dak te verwijderen kan je ervoor kiezen om de hele klus uit handen te geven aan de dakdekker. Je betaalt dan wel veel meer, maar je bent er ook van verzekerd dat jij er geen omkijken naar hebt, en dat je de volle garantie geniet op de werkzaamheden van de dakdekker.
Hoe is de prijs van een zinken dak samengesteld
De prijs van een zinken dak is samengesteld aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt bij de aanschaf van je dak. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.
- Keuze 1: laat je het dak voorzien van een nieuwe dakgoot. Een mooi dak krijg je door het laten bijplaatsen van een goede dakgoot. Daarnaast is de dakgoot vaak zo’n beetje het meest vergeten item van een huis. Een dakgoot heeft echter een enorm grote waarde. Hij zorgt ervoor dat het water van jouw zinken dak goed weg kant trekken. Een goede dakgoot is niet alleen mooi; hij is het behoud van je huis. Een zinken dak is dan ook het mooiste met een nieuwe zinken dakgoot. Hierdoor heb je bovendien een goede bescherming bij extreme regenval; het regenwater kan goed weg.
- Keuze 2: laat je het dak coaten. Een zinken dak kan je laten coaten waardoor het beter tegen extreem weer kan. Deze coating werkt niet alleen beschermend maar tegelijkertijd isolerend. Het kost wat meer, maar verhoogt de levensduur van jouw zinken dak.
- Keuze 3: laat je een dak isoleren. Een andere optie die je kan kiezen wanneer je een zinken dak laat plaatsen is het isoleren van je dak. Isolatie bij een dak kan op twee manieren; van binnenuit en van buitenaf. Isolatie van binnenuit geeft nogal wat rommel en je raakt tussen de steunbalken van je dak een behoorlijk stuk ruimte kwijt omdat dit wordt opgevuld met een laag isolatiemateriaal. De andere optie is dus isolatie van buitenaf en juist wanneer je oude dakbedekking wordt weggehaald is dit wel zo praktisch. Je kan dan namelijk een isolatielaag laten aanbrengen over je onderdak en rechtstreeks onder je zinken dak. Met een dampdichte laag weet je bovendien zeker dat je geen vocht problemen zal krijgen door het isoleren van je dak.
Praktische bespaartips
Natuurlijk vind jij dat je altijd teveel betaalt voor een zinken dak. Daarom is het goed om te weten hoe je kan besparen op een zinken dak. We geven jou wat besparingstips.
- Ga voor kwantumkorting. Is jouw dak aan vervanging toe, maar dat van je buren ook; overleg dan of jullie voor kwantumkorting kunnen gaan. Jullie hoeven slechts één keer een specialistische dakdekker te zoeken en deze hoeft maar één keer de apparatuur te huren en voorrijkosten te berekenen.
- Doe een deel van de werkzaamheden zelf. Je zou ervoor kunnen kiezen om je dak helemaal klaar te maken voor de dakdekker komt. Dit scheelt je een enorm stuk in het arbeidsloon wat je anders aan de dakdekker kwijt bent. De dakdekker zal kosten berekenen voor het verwijderen van je oude dak en het afvoeren van de oude dakdelen. Wanneer jij dit zelf kan regelen ben je een stuk minder kwijt aan de dakdekker. Daarnaast kan je er voor zorgen dat er al een bouwsteiger en ladder klaarstaan voor de dakdekker. Deze hoeft dan niet de apparatuur te huren wat ook niet aan jou hoeft te worden doorberekend. Zeker wanneer het zinken dak deel is van een verbouwing is het mogelijk om zelf een aantal zaken aan te leveren.
- Vraag offertes op.
Offertes opvragen
Het snelste besparen op je zinken dak doe je door het opvragen van offertes. Met één klik op onderstaande button vraag je vrijblijvend offertes op, en zo zie je in één oogopslag waar jij de laagste prijs betaalt. De winst voor jou kan oplopen tot 40 procent.