Informatie, tips én prijzen dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het kan helemaal geen kwaad om zo nu en dan eens te kijken of je pannendak nog in goede conditie is. Je kan dit doen door te kijken naar de aanhechtingen boven bij de nok en onderaan bij de dakgoot. Daarnaast kan je ook een dakpan controleren om te zien of deze scheuren, barsten of afgebroken delen bevat. In dat geval is het hoog tijd om je pannendak te gaan vervangen.

Wanneer je gaat kijken voor nieuwe dakpannen kom je er al snel achter dat er tegenwoordig meerdere materialen voor bestaan. Eén van die materialen is beton dakpannen. Dit is een goedkope vorm van dakpannen die bovendien behoorlijk stevig zijn. Het is een uiterst economische vorm van dakbedekking en we hebben dan ook voor je uitgezocht hoeveel je er ongeveer aan kwijt zal zijn.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs van jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale dakdekkers.

Hoeveel kost een dak van betonnen dakpannen

Jij wil natuurlijk graag weten hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn wanneer je jouw dak wil laten bekleden met betonnen dakpannen. We hebben dit voor je uitgezocht en zijn daarbij uitgegaan van de meest gebruikte vorm van daken in ons land; een hellend dak. We namen een dak van ongeveer 60 vierkante meter als voorbeeld aangezien dit in ons land een gemiddelde afmeting is van een dak bij een hoekhuis of een tussenwoning.

Welke werkzaamheden worden er uitgevoerd Welk type dakpan wordt er gebruikt Wat is de totale prijs voor een dak van 60 vierkante meter
Het verwijderen en vervangen van oude dakpannen Betonnen dakpannen Ongeveer tussen 3000 euro en 3400 euro
Het verwijderen en vervangen van oude dakpannen Keramische dakpannen Ongeveer tussen 3900 euro en 4300 euro

 

We hebben naast betonnen dakpannen ook de keramische dakpannen vermeld. De reden hiervan is dat betonnen dakpannen weliswaar het goedkoopste zijn in het gebruik; ze zijn niet het duurzaamste. Keramische dakpannen zijn minder gevoelig voor beschadiging en ze gaan vele malen langer mee. De prijs is iets hoger, maar daar krijg je dan ook wel flink wat kwaliteit voor terug.

  • Wanneer je handig bent. Een heel dak zelf voorzien van betonnen dakpannen kunnen we je niet aanraden. Het is een specialistische klus en als onervaren klusser zou je lelijke brokken kunnen maken waardoor je met een lekkend dak komt te zitten. Je zou echter wel zelf de oude dakpannen kunnen weghalen wanneer je de apparatuur ervoor hebt. Een dakpannenlift is in zo’n geval geen overbodige luxe, en een goede bouwsteiger of stevige ladder ook niet.
  • Wanneer je alles graag uit handen geeft. Ben je niet handig of laat je gewoon het aanleggen van je betonnen pannendak graag aan de expert over, dan is dat een goede keuze. In dat geval krijg je – bij schade binnen de garantietermijn – vaak ook nog eens garantie op het werk van de dakdekker.

Hoe is de prijs van een dak met betonnen dakpannen samengesteld

De prijs van een dak met betonnen dakpannen is samengesteld aan de hand van een aantal keuzes die je maakt bij de aanschaf van een pannendak; we hebben deze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: welk model dak heb je. Je hebt in ons land behoorlijk wat typen woningen. Niet iedere woning heeft hetzelfde model dak. We gingen in het voorbeeld uit van een huis met een hellend dak, maar je zou ook zomaar een ander model dak kunnen hebben. Dit kan zorgen voor een andere prijs omdat het aanleggen ervan moeilijker of juist gemakkelijker is.
  • Keuze 2: hoe duurzaam wil jij je dak hebben. Een dak met betonnen dakpannen is goedkoop, maar bepaald niet duurzaam. Wanneer je dus een beetje vooruit kijkt kan je ook kiezen voor een dak met keramische dakpannen. Deze zullen langer meegaan en minder onderhoud nodig hebben. De prijs is naar verhouding niet eens zo heel veel hoger.
  • Keuze 3: laat je jouw betonnen dakpannen extra coaten. Je kan ervoor kiezen om je dakpannen te beschermen tegen weersinvloeden door ze te laten coaten. Dit zorgt er niet alleen voor dat weer en wind geen vat op je dakpannen krijgen; je voegt gelijk een isolatie aan je huis toe. Het kost dan wat meer. Denk gerust aan een bedrag tussen 5000 en 5400 euro.
  • Keuze 4: Laat gelijk je huis isoleren. Veel mensen betalen zich scheel aan de stookkosten, en zouden hier graag wat aan willen doen. Op het moment dat jij besluit om je dak aan te pakken is dit gelijk het ideale moment om je dak te isoleren. Wanneer de oude dakpannen van je dak af zijn kan je ertoe overgaan om een dakisolatie rechtstreeks onder je dakpannen te laten aanleggen. Op die manier neemt isolatie geen ruimte in binnen je huis op je zolder die je anders wel zou moeten inleveren. De dakisolatie lijkt een behoorlijke uitgave terwijl dit in feite wel meevalt. Je verdient dit bedrag namelijk op zeer korte termijn weer terug doordat je energierekening veel minder hoog uitvalt.
  • Keuze 5: laat je gelijk je dakgoten vervangen. Een mooi nieuw pannendak is natuurlijk een aanwinst voor je huis. Het kan geen kwaad om gelijk te kijken of je dakgoot nog niet aan vervanging toe is. Dit is een klus die je zelf kan aanpakken of waar je de dakdekker mee aan het werk zet. Afhankelijk van je budget kan je kiezen voor een aantal soorten dakgoten. De goedkoopste oplossing is PVC. Dit is echter geen heel duurzame oplossing; de dakgoot zal om de paar jaar weer moeten worden vervangen. Een andere oplossing is een dakgoot van zink. Dit materiaal is gelijk een stuk duurzamer. Je kan het dan laten afwerken met een houten ombouw. Op die manier profiteer jij dubbel van de werkzaamheden terwijl het je nauwelijks meer kost.

Praktische besparingstips

Een nieuw dak is een flinke uitgave. We geven je daarom een aantal praktische besparingstips.

  • Werk samen met je buren. Moeten jullie allebei nieuwe dakpannen laten aanleggen; huur dan samen een dakdekker in. Op die manier besparen jullie op de voorrijkosten en hoeft de dakdekker slechts één keer zijn apparatuur te huren en te vervoeren. Het werkt dus efficiënter.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Door het opvragen van offertes bespaar jij enorm snel op een nieuw betonnen pannendak. Je maakt jouw winst vooral op het arbeidsloon en die winst kan al snel oplopen tot 40 procent van de totale factuur. Met één druk op onderstaande knop vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op bij lokale dakdekkers.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?