Informatie, tips én prijzen dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Platte daken zijn een van de makkelijkste soort daken voor een dakdekker. Hij kan gewoon zonder obstakels over het dak lopen. Dat scheelt enorm in vergelijking met een hellend dak, waar de dakdekker telkens zichzelf moet zekeren en moet oppassen niet uit te glijden, te vallen en wat te breken.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale dakdekkers.

Plat dak

Verschillende woningen zijn vandaag de dag voorzien van een plat dak. Een plat dak zorgt er voor dat de uitstraling van het huis in kwestie meteen een stuk eigentijdser wordt. Veel hangt evenwel ook af van het type dakbedekking waarvoor wordt gekozen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van bitumen, maar behoort ook EPDM evenals een groendak tot de mogelijkheden. Voor welke type dakbedekking voor je plat dak je uiteindelijk ook kiest, het is belangrijk om er rekening mee te houden dat iedere type dakbedekking zijn eigen voor- en nadelen met zich meebrengt. In dit artikel vertellen we je alvast alles wat je moet weten over dakbedekking voor een plat dak.

Welke mogelijkheden bestaan er?

De mogelijkheden op vlak van dakbedekking voor een plat dak verschillen ten opzichte van een hellend dak. In het geval van een plat dak onderscheiden we eigenlijk maar drie mogelijkheden, namelijk:

  • Bitumen
  • EPDM
  • Groendak

De verschillen onderling tussen deze mogelijkheden zijn aanzienlijk. Daar waar bitumen het populairst zijn (mede omwille van de lage kostprijs) is een groendak uiteraard een stuk natuurlijker. Wil je er zeker van zijn dat je zo lang mogelijk kan blijven genieten van je nieuwe dakbedekking? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om gebruik te maken van EPDM. Deze beschikt immers over de meest optimale levensduur. Bij het maken van je keuze tussen deze materialen spreekt het voor zich dat diverse factoren een rol zullen spelen. Denk hierbij niet alleen aan de uitstraling van het materiaal, maar ook aan de prijs die er aan verbonden is evenals aan de duurzaamheid. Alleen door met al deze zaken rekening te houden kan je er zeker van zijn dat je uiteindelijk voor jouw plat dak opteert voor de best mogelijke oplossing.

Eigenschappen van dakbedekking voor plat dak

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat er verschillende mogelijkheden bestaan op vlak van dakbedekking voor een plat dak, maar welke kenmerken zijn er precies aan deze soorten dakbedekking verbonden? Allereerst is het zo dat een bitumen dakbedekking over een prima waterdichtheid beschikt. Daarnaast verdraagt deze dakbedekking goed temperatuurverschillen en dient er slechts een jaarlijks onderhoud plaats te vinden. Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van EPDM kan je rekenen op de best mogelijke kwaliteit dakbedekking voor je plat dak. Dit materiaal is namelijk uitstekend waterdicht en ondervindt geen enkel probleem van verschillen in temperatuur. Bovendien heeft dit type dakbedekking eveneens als belangrijk voordeel dat er geen onderhoud is vereist waardoor je er in principe geen omkijken naar hebt. Wil je dus met andere woorden alleen maar genoegen nemen met de best mogelijke dakbedekking voor je dak? In dat geval is kiezen voor EPDM dakbedekking ongetwijfeld een interessante keuze!

De kosten voor een dakdekker op een plat dak

Als je een huis hebt dat opnieuw gedekt moet worden en over een plat dak bezit, ben je voor een dakdekker dan ook goedkoper uit dan wanneer je een hellend dak zou hebben. De kosten verschillen heel erg per soort materiaal dat je geplaatst wilt hebben. Zo betaal je voor bitumen dakbedekking zo een €40 euro per m2 en voor EPDM met €65 euro (ruim anderhalf maal zoveel).

Het uurloon van een dakdekker op een plat dak verschilt niet met het uurloon van een dakdekker op een hellend dak. In beide gevallen bedragen de kosten gemiddeld zo een €35 euro per uur.

De werkelijke kosten

Uiteraard zijn de genoemde bedragen gemiddelde richtbedragen. Voor een exacte prijs kun je het beste advies inwinnen bij een lokale dakdekker. Deze heeft veel ervaring met hellende en platte daken en kan je dus ook voorzien van een juiste uurprijs of prijs per m2.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?