Informatie, tips én prijzen dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat mensen graag hun zolderruimte willen omtoveren tot een aangenaam verblijf. Om dit te kunnen realiseren moet er echter voldoende loopruimte worden voorzien en ook een goede lichtinval is uiteraard van cruciaal belang. In dit geval zal je er graag voor willen kiezen om een dakkapel te plaatsen. Zo’n dakkapel kan relatief eenvoudig worden voorzien en hoeft daarbij ook absoluut niet veel geld te kosten. Wil je graag ook kunnen genieten van een fijne extra kamer in je zolder? Lees dan snel verder en ontdek welke kosten er zijn verbonden aan het bouwen van een dakkapel voor jouw woning.

Twee mogelijkheden

Wanneer je graag over een behoorlijke ruimte op je zolder wil beschikken heb je vaak geen andere keuze dan het plaatsen van een dakkapel. Wat dit betreft kan je een keuze maken uit twee verschillende type installaties. Je kan gaan voor een prefab dakkapel of je kan er één compleet op maat laten maken. Uiteindelijk verschillen beide systemen niet zoveel ten opzichte van elkaar, ware het niet dat er wel een structureel prijsverschil kan optreden.

Kosten per dakkapel

Wanneer je de kosten per dakkapel in de tabel hieronder bekijkt zal je meteen opmerken dat een dakkapel eigenlijk veel voordeliger te realiseren is dan veel mensen denken. Wat ook meteen opvalt, is dat er bij een dakkapel op maat steeds een groot prijsverschil kan optreden. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Zoals de naam reeds laat vermoeden is het namelijk zo dat een dergelijke dakkapel wordt gebouwd aan de hand van de door jou doorgegeven wensen. Hoe omvangrijker die wensen zijn, des te hoger het kostenplaatje kan oplopen. Het spreekt daarbij voor zich dat ook de omvang van de dakkapel mee in overweging dient te worden genomen. Wanneer je met deze factoren rekening houdt ben je steeds verzekerd van een heldere prijssetting zodat je precies weet waar je aan begint.

Prefab dakkapel Ongeveer 3500 à 4000 euro
Dakkapel op maat Ongeveer 3000 à 7500 euro
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?