Informatie, tips én prijzen dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Platte delen van je woning kunnen bijvoorbeeld je schuur of garage zijn. Daarnaast kan een uitbouw een afwijkende dakbedekking hebben, en ook op een eventuele dakkapel vind je vaak een andere dakbedekking dan de traditionele dakpannen.  Op het moment dat je dakbedekking al wat ouder wordt kan het zomaar zijn dat je opeens na een periode van hevige regenval lekkage krijgt in je huis. Op het moment dat zoiets gebeurt zit jij als woningbezitter al behoorlijk in de problemen. Een lekkage houdt immers niet alleen in dat je dak kapot is; je hebt ook waterschade aan je plafonds, muren, vloeren en aan je meubilair.  Natuurlijk wil jij graag weten wat de kosten zijn van een pvc dak, en we zetten deze dan ook graag voor jou op een rijtje.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakdekkers.

Hoeveel kost een pvc dak gemiddeld

Een pvc dak is één van de goedkoopste oplossingen voor dakbedekking. Het is echter een dakbedekking die qua arbeid nogal in de papieren kan lopen omdat er nogal wat werk aan te pas komt om het goed te monteren. We hebben daarom de prijzen inclusief en exclusief arbeidsloon voor jou genoteerd.

Zelf leggen of laten doen Wat is de prijs van de pvc dakbedekking Per welke eenheid is de prijs berekend
PVC dakbedekking zelf leggen 7 euro Per vierkante meter, inclusief BTW op de PVC dakbedekking
PVC dakbedekking laten leggen door de dakdekker 45 euro Per vierkante meter, inclusief BTW op dakbedekking en arbeidsloon en inclusief arbeidskosten

 

De prijzen van de beide varianten liggen nogal uit elkaar, de prijsopbouw is dan ook afhankelijk van een aantal factoren.

  • Als je handig bent. Ben je handig met dak-bekleding, dan is het uitrollen van een PVC dak-bekleding geen heel lastige klus. De rollen uitrollen over je platte dak gaat eenvoudig en snel. Je zal er alleen op moeten toezien dat je het materiaal goed vastzet op het onderdak, en je zal zelf de materialen moeten regelen om je dak te bekleden. Op het moment dat jij besluit om zelf je dak te bekleden zal de leverancier van de PVC dakbedekking echter niet altijd garantie geven wanneer je een schadeclaim indient.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Ben je gezegend met twee linkerhanden, dan laat je het bekleden van een plat dak met PVC rollen echt liever over aan de dakbedekkingsspecialist. In dat geval betaal je het duurdere tarief. Je weet dan ook heel zeker dat je garantie hebt op de werkzaamheden van de dakbedekker, en je geniet de volle garantie op de PVC dak-bekleding zelf.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs

De prijs van een nieuw PVC dak zijn afhankelijk van een aantal keuzes die jij maakt bij de aanschaf; we zetten deze keuzes voor jou op een rij.

  • Keuze 1: Doe je het zelf of laat je het doen. De eerste keuze is de meest bepalende voor de prijs; laat jij je dak door een professional bekleden of ga je zelf aan de slag. Je zal je eerst moeten bedenken dat het zelf uitrollen van een PVC dakbedekking nog wel eenvoudig is, maar het vastzetten ervan is een stuk bewerkelijker. Dit is noodzakelijk wil jij een dak hebben wat lekvrij is gedurende een behoorlijk aantal jaren. Huur je de professional in, dan weet je zeker dat je dakbedekking goed wordt vastgezet en afgewerkt. Krijg je dan schade door lekkage dan heb je recht op garantie.
  • Keuze 2: PVC dakbedekking of toch liever EPDM dakbedekking. Wanneer je kijkt naar PVC dakbedekking is het materiaal heel goedkoop. Het aanbrengen is echter een kostbare zaak. PVC dakbedekking heeft een minder lange levensduur dan EPDM dakbedekking. Deze laatste variant is echter goedkoper wanneer het moet worden aangebracht. Wanneer je dus gaat kijken naar het totale kostenplaatje zal je bij beide soorten dakbedekking op een gelijk bedrag uitkomen. Het is dan ook goed om te kijken welke keuze dakbedekking je uiteindelijk maakt.
  • Keuze 3: Laat je direct je dak isoleren. Op het moment dat de dakbedekking van je dak is verwijderd heb je gelijk de gelegenheid om je dak te laten isoleren. Normaliter is hier een soort verbouwing voor nodig waarbij je de dakdekker en het isolatiebedrijf samen moet laten werken. De oude dakbedekking moet van je dak af zijn voordat je isolatie van buitenaf kan laten aanleggen. Wanneer de dakbedekking echter van je dak af is heb je de gelegenheid om de isolatielaag aan te leggen voordat de dakdekker verder gaat met zijn werkzaamheden. Bepaalde soorten isolatiemateriaal kan je ook nog zelf aanleggen wanneer je handig bent. Zolang je rekening houdt met een dampdichte laag om vochtproblemen te voorkomen pluk jij de vruchten van deze isolatie.
  • Keuze 4: Geen nieuw dak maar het oude dak opnieuw bekleden. Op het moment dat jij je dak wil gaan bekleden omdat het oude dak begint te lekken doe je er altijd goed aan om eerst te kijken of je het oude dak niet gewoon opnieuw kan bedekken terwijl de oude laag dakleer blijft zitten. Op die manier scheelt het je een stuk op de rekening. De dakdekker hoeft namelijk minder werk te verrichten voordat hij aan de slag kan. Denk er wel aan wanneer je deze keuze maakt dat je niet teveel lagen dakleer kan laten aanleggen op je dak. Anders komt de stabiliteit van je dak in gevaar.

Handige besparingstips

Een PVC dakbedekking hoeft dus niet per definitie duur te zijn, maar toch geven we een paar handige besparingstips

  • Werk samen met je buren. Op het moment dat jij in een rijtjeswoning woont hebben je buren doorgaans een dakbedekking die op hetzelfde moment aan vervanging toe is. Jullie zouden kwantumkorting kunnen aanvragen bij een dakdekker, en samen een dakdekker kunnen inhuren. Deze hoeft dan slechts éénmalig de apparatuur te regelen en te huren om het dak mee te bedekken en hij kan efficiënter werken doordat hij niet naar meerdere adressen hoeft te rijden.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een nieuw dak laten bekleden door een dakdekker kan een kostbare aangelegenheid zijn, jij bespaart daar uiteraard graag op. De snelste manier van besparen is het opvragen van offertes. Hierbij weet jij zeker dat je tot 40 procent kan besparen op je totale factuur. Met één druk op onderstaande button krijg jij vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox waarmee jij je voordeel kan doen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?