Informatie, tips én prijzen dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als woningbezitter ben je enorm zuinig op je huis. Het is immers voor jou zoveel meer dan alleen de plek waar je woont. Wanneer jou woning best mag opvallen kies je voor een huis met een modern aluminium dak. Zo’n modern dak kom je tegen in steden waarbij experimentele architectuur is gebruikt. In Almere, maar ook in woonwijken zoals Kattenbroek in Amersfoort kom je woningen tegen waarbij het dak van een heel ander materiaal is gemaakt. Eén van die gebruikte materialen is aluminium. Aluminium heeft nogal wat voordelen, en het is voordelig. Een goede reden waarom architecten destijds kozen voor een dak van aluminium. Een nadeel van een aluminium dak is echter de windgevoeligheid. Het materiaal is namelijk erg licht, en wanneer de wind er voor een deel onder slaat heb je een groot probleem.

*Tip:

→ Dakdekker nodig? Vergelijk dan eerst meerdere offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen.  Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van dakdekkers.

Wat zijn de kosten van een aluminium dak

We keken naar de prijs van de kosten van een aluminium dak. Dan concludeer je al snel dat die prijs afhankelijk is van het aantal vierkante meters van je dak. Daarnaast moet je ook goed kijken naar de vorm van je dak en de dakpanelen. We namen een gemiddelde prijs per vierkante meter zodat jij ongeveer weet waar je aan toe bent.

Soort dak Prijs per vierkante meter, gemiddeld Levensduur
Aluminium 75 euro 50 jaar

De prijs van een aluminium dak valt op zich wel mee, maar is afhankelijk van een aantal factoren.

  • Als je handig bent. Wanneer jouw aluminium dak toe is aan vervanging berekent de dakdekker jou een tarief wat gebaseerd is op de verwijdering van je oude aluminium dak-delen en het plaatsen van de nieuwe aluminium dak-delen. Jij zou echter een deel van deze werkzaamheden zelf kunnen doen door de oude dak-delen weg te nemen. Let er wel op dat je een onderdak niet beschadigt. Is er nagenoeg geen onderdak – wat ook gebeurt – wacht dan tot de dakdekker er is om water- en weerschade aan je huis te voorkomen.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Ben jij niet zo handig, dan geeft je alle zorg voor je dak liever uit handen aan de professionele dakdekker. In dat geval weet je zeker dat je oude dak professioneel wordt verwijderd en dat je garantie krijgt op de werkzaamheden van de dakdekker.

Hoe is de prijs van een aluminium dak opgebouwd

De prijs van een aluminium dak is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes wat jij maakt bij de aanschaf; we hebben deze voor je op een rijtje gezet.

  • Wat is de vorm van je dak. Een gebogen dak zal bewerkelijker zijn bij het aanleggen van een aluminium dak dan een hellend dak of een deels schuin dak. Je moet er dan ook van uit gaan dat een dakdekker hogere kosten zal moeten maken bij een speciale vorm dak dan bij een recht toe recht aan dak. Een aluminium dak in een bijzondere vorm zal namelijk door de dakdekker op maat moeten worden gemaakt. Dit is allemaal handwerk en dat kost natuurlijk een hoop tijd dus ook een hoop geld. Een aluminium dak in een speciale vorm is een kostbaardere uitgave dan een recht toe recht aan aluminium dak maar het is wel een heel waardevolle investering.
  • Wil je een coating. Een dak van aluminium zal niet gaan roesten, maar toch kiezen steeds meer mensen ervoor om hun dak te laten coaten. In dat geval wordt er een beschermende laag aan je dak toegevoegd waardoor je aluminium dak de tand des tijds nog beter zal kunnen weerstaan.
  • Wil je gelijk je dak isoleren. Zo’n aluminium dak heeft van zichzelf al een ietwat isolerende werking maar jij kan een extra isolatielaag laten aanbrengen wanneer je hele dak er dan toch vanaf moet. Isolatie is namelijk echt zo’n klus die veel mensen laten zitten omdat ze op zien tegen de rompslomp van een dak wat weg moet en het vuil en stof aan de binnenkant van hun woning wanneer er dakplaten aan de binnenkant van het dak moeten worden gemonteerd. Dakisolatie samen met een nieuw dak is dus een goed idee. Dit brengt extra kosten met zich mee, maar die investering verdien je weer terug, en je betaalt minder BTW – 6 procent – aan de dakdekker.
  • Laat je gelijk een nieuwe dakgoot aanleggen. Een woning met een nieuw dak is pas echt af wanneer er ook een mooie dakgoot op zit. Vaak wordt de dakgoot vergeten waardoor een huis een prachtig aluminium dak heeft en een afgrijselijke PVC dakgoot. Omdat jij natuurlijk wil dat je dak en je dakgoot één mooi doorlopend geheel vormen is het verstandig om gelijk een nieuwe dakgoot te laten plaatsen bij je woning. Je kan kiezen voor meerdere materialen maar bij een dak van aluminium is een dakgoot van zink de beste oplossing. Deze kan tegen een stootje en je bent na het plaatsen ervan weer voor jaren klaar. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een houten omlijsting te laten plaatsen waardoor je de dakgoot helemaal niet meer ziet. Het esthetische aspect is dan des te mooier.

Praktische besparingstips

Een dak van aluminium is een duurzame keuze. Een dergelijk dak is dan ook niet altijd een grote uitgave. Toch is het goed om te kijken waar je kan besparen wanneer je een aluminium dak koopt.

  • Werk samen met je buren. Een nieuw aluminium dak is iets wat je vaak allemaal gelijktijdig nodig hebt. Het is dan ook goed om – wanneer je eenmaal een dakdekker hebt gevonden die een aluminium dak kan plaatsen – samen te werken met je buren. Jullie kunnen samen kwantumkorting bedingen omdat de dakdekker slechts éénmaal voorrijkosten moet berekenen en slechts één keer de apparatuur hoeft te huren. Wanneer de vorm van jullie daken hetzelfde is, kan de dakdekker net zo gemakkelijk tweemaal de dak-delen maken.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Snel geld besparen bij de aanschaf van je aluminium dak doe je door het opvragen van offertes. Dit geeft jou de gelegenheid om te kijken bij welke dakdekker jij  het voordeligste uit bent. Je kan op die manier tot wel 40 procent besparen op de aanschaf van jouw aluminium dak.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?