Kosten dakafwerking

Als woningbezitter ben jij voortdurend bezig met de verbetering van je huis, en het is dan ook aan jou om de mogelijkheden uit te buiten. Een woning met een plat dak bijvoorbeeld heeft waarschijnlijk de beschikking over in totaal 2 of 3 woonlagen. Je geniet van die luxe, maar het platte dak ligt er verder maar ongebruikt bij. In dat geval kan je natuurlijk kiezen voor de aanleg van een dakterras. Dit is geen kleine verbouwing, dat kunnen we je al wel vertellen. Je zal immers je dak moeten aanpassen voordat er door meerdere personen tegelijk op gelopen en gezeten kan worden.

*Tip:

→ Klus uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale dakdekkers. Vergelijk de prijzen en bespaar tot 30%.

Hoeveel ben ik kwijt voor een mooie dakafwerking

Wanneer jij een woning met een puntdak hebt gekocht, de andere meest verkochte woning in ons land, ben je wellicht niet helemaal tevreden met de dakgoten. Vaak zijn dit zaken die door eigenaars van koopwoningen een beetje worden vergeten. Wanneer jij een nieuwe koopwoning betrekt wil je echter dat  dit allemaal tot de puntjes is verzorgd. In dat geval zal je een bedrag moeten investeren in een mooie dakafwerking waar je weer voor jaren met plezier tegenaan kijkt.

Jij wil natuurlijk heel graag weten hoeveel het nou gaat kosten; een dakterras of een nieuwe dakgoot. Daarom hebben wij dit voor je op een rijtje gezet. We geven je informatie over de kosten en de opbouw van het prijskaartje. We geven de prijs per vierkante meter dakterras en per strekkende meter dakgoot, zodat je zelf kan uitrekenen hoeveel jij ongeveer kwijt zal zijn.

 

Type dakafwerking Prijs per vierkante meter/strekkende meter
Een dakterras, in de houten uitvoering, realiseren. Tussen 50 en 200 euro per vierkante meter dakterras
Een afsluiting realiseren Tussen 1500 en 2000 euro
Een regenpijp of dakgoot van zink aanleggen, exclusief houten ombouw Ongeveer 8 euro per strekkende meter
Een regenpijp of dakgoot van koper aanleggen Ongeveer 20 euro per strekkende meter

De prijs van een luxe dakafwerking wordt door een aantal factoren beïnvloed;

  • Als je handig bent. Wanneer je handig bent aangelegd kan je prima een aantal werkzaamheden doen om een dakterras aan te leggen. De schuttingen rondom je dakterras opbouwen kan je overlaten aan het bouwbedrijf, maar je kan het ook prima zelf doen. Let er dan wel op dat je jouw dak niet beschadigt bij het plaatsen van de schuttingen en denk er ook aan dat je veilig werkt. Je wil immers geen persoonlijke ongelukken.
  • Als je handig bent met een dakgoot of regenpijp. Een dakgoot of regenpijp kan je laten aanleggen door een klussenbedrijf maar wanneer je handig bent zou je dit ook zelf kunnen doen. Denk er dan aan dat je met de juiste bevestigingsmaterialen werkt.

Hoe is de prijs van een luxe dakafwerking opgebouwd

Het prijskaartje van een luxe dakafwerking is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes. We hebben deze voor je op een rijtje gezet.

  • Kies je voor een geheel afgewerkt dakterras. Je zou kunnen kiezen voor een dakterras wat geheel rondom open is en alleen een soort hek heeft waar je doorheen kan kijken. Je hebt dan echter nagenoeg geen privacy. Om die reden kiezen veel mensen voor een afgewerkt dakterras inclusief houten schuttingen en plantenbakken.
  • Kies je voor een afgewerkte doorgang. Bij een dakterras hoort vaak standaard een luik met een vlizotrap. Wanneer je echter met drankjes op een dienblad naar je dakterras klimt is het niet fijn om die constructie te moeten nemen. Je zou kunnen kiezen voor een goede afsluiting waardoor je met een vaste trap en een soort deur op je dakterras kan komen. Zo’n afgewerkte doorgang komt meestal met een soort overloop op de bovenverdieping. Hierdoor gaat een klein stukje van je boven-ruimte verloren. Het grote voordeel van een dergelijke afgewerkte doorgang is echter wel dat je de deuren naar het dakterras goed kan dicht houden waardoor een isolerende zone ontstaat tussen de buitenlucht bij je dakterras en jouw bovenverdieping.
  • Welk materiaal regenpijp of dakgoot kies je. De goedkoopste dakgoten en regenpijpen die tegenwoordig worden aangelegd zijn van PVC. Dit materiaal is echter niet mooi, en het is behoorlijk onderhoudsgevoelig. Om die reden wordt steeds vaker zink of koper gebruikt. Een regenpijp of dakgoot van PVC koop je voor een paar honderd euro. Je zal er dan op moeten toezien dat je niet alleen een andere dakgoot koopt, maar dat je tegelijk ook je bevestigingsmaterialen laat vervangen. In elk ander geval zal het erop uitdraaien dat je op den duur weer met een kapotte dakgoot komt te zitten omdat deze is gaan doorhangen in niet goed functionerend bevestigingsmateriaal. Een dakgoot en regenpijp van een luxer materiaal oogt natuurlijk veel beter dan een dakgoot en regenpijp van PVC. Het kostenplaatje zou in eerste instantie wat kunnen afschrikken. Wat dit dan weer goed maakt is dat je een regenpijp van een duurder materiaal niet direct hoeft te vervangen na een aantal jaren. Een regenpijp van koper kan gerust tot wel zo’n 100 jaar meegaan waarbij deze niet achteruit zal gaan in kwaliteit of lelijk zal worden. In tegendeel; een regenpijp en dakgoot van koper worden juist alleen maar mooier door de jaren heen. Wanneer je daarbij ook kiest voor een simpele bladkorf voorkom je dat jouw regenpijp verstopt raakt door blad wat van de bomen is gevallen.

Praktische besparingstips

Een luxe dakafwerking kost wat, dus daarom geven we je een aantal praktische besparingstips.

  • Mag het een beetje minder zijn. Een luxe dakterras met alles erop en eraan in één keer kost je de hoofdprijs. Je kan er dan ook voor kiezen om de kosten te spreiden. Eerst het standaard dakterras laten aanleggen, daarna pas de luxe opties.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier van besparen op een dakafwerking is het opvragen van offertes. Hierbij kan je direct zien welke aannemer voor jou de voordeligste is. Met één druk op de onderstaande button ontvang jij direct meerdere offertes in je mailbox waar jij je voordeel mee kan doen. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Wat kost een dakwerker precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakdekkersbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.