Informatie, tips én prijzen dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Steeds meer mensen kopen hun eigen huis. Dat is ook niet zo verwonderlijk want er zijn nogal wat veranderingen op de huurwoningenmarkt geweest. Was het in het verleden zo dat mensen uit passie en gedrevenheid een woning kochten en er hun eigen paleis van maakten, tegenwoordig is zo’n koopwoning voor veel mensen bittere noodzaak.

*Tip:

→ Vergelijk offertes en bespaar op de kosten. Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakdekkers.

Er komt wel wat bij kijken

Een woning kopen, dat doe je niet zomaar. Je kijkt natuurlijk allereerst naar de woning zelf aan de binnen- en buitenkant, en naar de buurt waar de woning in staat. Ook de aanwezigheid van een tuin is voor veel mensen een belangrijk item. Dan zijn er echter ook dingen waar je al snel aan voorbij gaat wanneer je voor een aantrekkelijke prijs een woning kan kopen. De makelaar mag dan wel zeggen dat er wat achterstallig onderhoud is aan de woning maar dat nemen de kopers in dat geval voor lief. Naar mate ze langer in hun woning verblijven verdwijnt die opmerking steeds wat verder naar de achtergrond.

Onderdelen van dakgoot

We zijn er heel open en eerlijk in; een mooie woning willen we allemaal wel, maar een woning goed onderhouden is een kunst. Daarnaast moet je ook kijken naar de leeftijd van bepaalde zaken aan je huis. Onderdelen zoals een dak en een dakgoot hebben echt niet het eeuwige leven. Eens komt de dag dat je aan de slag zal moeten met je dakgoot. Wanneer dat moment is aangebroken ontdek je doorgaans pas wanneer er een natte periode is waarbij de ene hoosbui de andere opvolgt. De gevolgen zijn dan duidelijk; daken kunnen de druk van de regenval niet meer aan en zakken in, en je dakgoot verandert opeens in een waterval doordat een aantal verzwakte plekken het begeven.

Check de stand van je dakgoot

Het meest praktische is, wanneer je dit leest, dat je eens in het jaar controleert wat de stand van zaken bij jouw dakgoot is. Functioneert deze nog goed, en wordt al het water netjes afgevoerd door de regenpijp, of loopt deze regelmatig over. Ook een druppelende dakgoot is nooit een goed teken. Het betekent eigenlijk altijd dat er zwakke plekken in je dakgoot zitten. We gaan dan ook nu kijken naar iets waar alle woningbezitters vroeg of laat mee te maken krijgen; het vervangen van je dakgoot.

Omdat niet iedereen op een ladder zal klimmen om zijn dakgoot te vervangen is daar natuurlijk altijd de mogelijkheid om dit klusje te laten doen door een professioneel klus senbedrijf. Je kan het ook aan een aannemer vragen, wanneer deze toch net met wat andere werkzaamheden aan jouw woning bezig is. Natuurlijk wil jij nu weten hoeveel je ongeveer kwijt bent voor het vervangen van een dakgoot. We hebben die prijzen voor je opgezocht en op een rijtje gezet.

De prijzen van het vervangen van een dakgoot

We keken voor dit item naar een paar veel voorkomende situaties. In het ene geval was de dakgoot nog te repareren. In de twee andere gevallen moest een dakgoot worden vervangen. We keken naar een dakgoot van 12 meter lengte, een aantal ophangbeugels en twee regenpijpen.

Welke werkzaamheden moeten er plaatsvinden Wat is de prijs van de werkzaamheden, inclusief materiaal, arbeidsloon en BTW
Een dakgoot repareren Tussen 100 en 150 euro
Een kunststof dakgoot zelf verwijderen en een nieuwe laten plaatsen Tussen 600 en 900 euro
Een oude zinken dakgoot laten verwijderen en een nieuwe laten plaatsen Tussen 800 en 1300 euro

 

De prijzen lopen nogal uiteen. Dit komt door het materiaal wat je kiest en het gemak waarmee dit zich laat verwerken. Een aantal zaken zijn van invloed op de prijs:

  • Als je handig bent. Durf je het aan om op een ladder te klimmen en je oude dakgoot zelf te verwijderen; dit scheelt een behoorlijk stuk aan kosten voor het arbeidsloon. Je zal er aan moeten denken dat je met twee personen de ladder op moet voor de veiligheid. De neervallende delen dakgoot zouden schade en ongelukken kunnen veroorzaken.
  • Als je de hele klus graag uit handen geeft. Je kan ervoor kiezen om – zoals in het laatste voorbeeld – de hele klus uit handen te geven. Je hebt er dan geen omkijken naar, en krijgt bovendien garantie op het werk van het klussenbedrijf.

Hoe is de prijs van een nieuwe dakgoot plaatsen opgebouwd

De prijs van een nieuwe dakgoot wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt bij de aanschaf.

  • Keuze 1: kies je voor extra opties. Wanneer je een nieuwe dakgoot koopt kan je deze laten afwateren in je regenpijp zonder tussenstuk. Wanneer er blad in je dakgoot belandt zal dit dan ook in je regenpijp zakken. Gevolg is een verstopt rakende regenpijp en daar wordt niemand vrolijk van. Kies je voor een bladkorf bovenaan je regenpijp, dan zal het blad niet in je regenpijp kunnen zakken. Je moet er dan wel aandenken dat je dit blad zo nu en dan wegschept.
  • Keuze 2: kies je voor luxe of normaal. Je kan een dakgoot kopen van materialen tot koper aan toe. Dit oogt natuurlijk heel mooi, maar de hoge prijs van het materiaal zal de factuur behoorlijk ophogen. Ook de prijs van luxe bevestigingsmateriaal is altijd hoger dan die van standaard bevestigingsmateriaal.

Praktische besparingstips

Zo’n nieuwe dakgoot is even een uitgave. We geven je dan ook een paar praktische besparingstips waar jij je voordeel mee kunt doen.

  • Ga voor kwantumkorting. Heb niet alleen jij, maar ook je buurman een nieuwe dakgoot nodig; huur dan een klussenbedrijf samen in. Zo hoeft de klusser maar één keer zijn apparatuur te huren en neer te zetten, en ook hoeft er maar één keer voorrijkosten te worden berekend.
  • Heb je nog meer klussen. Je kan een klussenbedrijf inhuren voor alleen een nieuwe dakgoot, maar wellicht heb je meer werkzaamheden die zijn blijven liggen. Het klussenbedrijf zou in één keer door kunnen werken en ook dan betaal je maar één keer voorrijkosten.

Offertes opvragen

De snelste manier om te bezuinigen is door het opvragen van offertes. Hierdoor bespaar je in één keer tot wel 40 procent op je totale factuur. Met een klik op onderstaande button krijg je vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?