Kosten dakrand

Je eigen woning is iets waar jij als woningbezitter heel trots op zou moeten zijn. Je koopt het huis van je dromen wellicht nog net niet helemaal naar je zin, maar na het tekenen van de kooppapieren ga jij aan het werk om van je huis een droomhuis te maken. Vaak zijn bij een koopwoning de belangrijkste delen wel in goede conditie. Het dak en de gevel zullen doorgaans in goede staat zijn, en ook het schilderwerk ziet er meestal tiptop uit. Wanneer jij echter een huis koopt in een wijk waar de daken zijn voorzien van zogeheten boeibord wordt het al een heel ander verhaal. Deze boei-delen zijn een redelijk kwetsbaar onderdeel van een huis. Ze zitten vaak al jarenlang op een huis en hebben naast een decoratieve functie ook een isolerende functie. Boeibord zorgt er namelijk voor dat je dak niet direct grenst aan de buitenlucht maar dat er eerst nog een afwerkings-laag tussenin zit.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale dakdekkers.

Wat is de prijs van dakrand/boei-delen

Afhankelijk van de plaats waar de boei-delen zich bevinden kan jij bepalen of je er zelf iets aan gaat doen, of dat je de klus uitbesteedt aan een dakdekkersbedrijf. Boei-delen zijn immers een onderdeel van je dakbedekking, dus het is zaak dat deze klus door een professioneel dakdekkersbedrijf wordt uitgevoerd.Boei-delen werden in het verleden alleen uitgevoerd in hout en voorzien van schilderwerk. Met de opkomst van nieuwe materialen is het boeideel behoorlijk veranderd. Je kan uiteraard nog altijd kiezen voor hout, maar vanwege de onderhoudsgevoeligheid hiervan kiezen steeds meer mensen voor andere materialen als trespa, Keralit en zink. Vaak gaat de vervanging van oude boei-delen samen met de vervanging van kozijnen in een huis. Zeker wanneer de boei-delen dan ook nog doorlopen langs de gevel tussen twee kozijnen in, is dit een veel gemaakte beslissing.

Natuurlijk wil jij weten hoeveel je kwijt bent voor een dakrand in de vorm van boei-delen. We hebben daarom voor jou een aantal keuzemogelijkheden op een rijtje gezet. Je hebt de keuze uit diverse materialen met diverse duurzaamheids-keurmerken. We leggen je uit hoe de prijs van boei-delen wordt beïnvloed en hoe het totale prijskaartje is opgebouwd.

 

Welk materiaal boei-delen wordt er gebruikt Wat is de prijs van de boeidelen, per strekkende meter inclusief materiaal, montage en BTW
Zinken boei-delen Vanaf 145 euro
Keralit boei-delen Vanaf 135 euro
Trespa boei-delen Vanaf 95 euro
Meranti boei-delen Vanaf 79 euro
Red Cedar boei-delen Vanaf 75 euro
Multiplex boei-delen Vanaf 59 euro

 

De prijs van de boei-delen hierboven wordt beïnvloed door een aantal factoren.

  • Als je handig bent. Op het moment dat jij handig bent met klussen en de boei-delen op een goed bereikbare plaats zitten kan jij ervoor kiezen om de oude boei-delen zelf weg te halen. Op deze manier kan de dakdekker direct aan het werk omdat de werkplek niet meer hoeft te worden vrijgemaakt. Dit scheelt geld, en tijd.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Ben jij niet handig, of ben je bang dat jij je dak zal beschadigen wanneer je oude boei-delen gaat weghalen, dan kan je de hele klus uit handen geven. De dakdekker is dan een aantal uren meer bezig omdat de oude boei-delen moeten worden verwijderd, maar je weet zeker dat de hele klus goed wordt gedaan, en dat je de volle garantie krijgt op de werkzaamheden van de dakdekker.

Hoe is het prijskaartje van dakranden/boei-delen opgebouwd

De prijs van dakranden is afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt bij de aanschaf. We hebben deze keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoeveel onderhoud wil jij aan je boei-delen hebben. Kies je voor boei-delen van een houtsoort dan weet je dat je vroeg of laat te maken gaat krijgen met behoorlijk wat onderhoudswerkzaamheden. Net zoals bij de oude boei-delen kan het zomaar zijn dat er vocht in trekt en dat de boei-delen gaan schimmelen en wegrotten. Je kan ook kiezen voor een wat duurder type boei-delen waarbij vocht geen probleem vormt. Boei-delen van zink zijn veel minder onderhoudsgevoelig.
  • Keuze 2: Wil jij de boei-delen graag geschilderd hebben. De prijs van de boei-delen hierboven is in de niet geschilderde versie. Wil jij je boei-delen graag geschilderd hebben, dan zal je ofwel zelf aan de slag moeten ofwel je moet de dakdekker opdracht geven om de boei-delen in de RAL kleur van jouw keuze te schilderen.
  • Keuze 3: Alleen nieuwe boei-delen of gelijk een nieuwe dakgoot. Vaak is de noodzaak voor nieuwe boeidelen het gevolg van vochtoverlast vanuit je dakgoot. Het is dan ook verstandig om te kijken wanneer jij je dakranden laat vervangen of je dakgoot nog niet aan vervanging toe is. Een nieuwe dakgoot hoeft niet duur te zijn. Een dakgoot van zink kan in combinatie met je boeidelen weer jaren mee. Wanneer je dakgoot niet aan vervanging toe is zou je ook kunnen controleren of deze niet moet worden gecoat omdat de dakgoot lekt.

Praktische besparingstips

Boei-delen of boeiborden zijn een kostbare aanschaf voor je huis. We geven je dan ook een paar praktische besparingstips waar jij je voordeel mee kan doen.

  • Werk samen met je buren. Zijn jouw dakranden, boei-delen of boeiborden vergaan en moeten ze worden vervangen; de kans is groot dat dit bij je buren ook het geval is. Jullie zouden samen een dakdekker kunnen inhuren die op die manier veel efficiënter kan werken. Ook het bestellen van eventuele RAL kleuren op je boei-delen is goedkoper wanneer er meer tegelijk van besteld wordt.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier van bezuinigen op je dakranden, boeiborden of boei-delen is door het opvragen van offertes. Door één druk op onderstaande button krijg jij meerdere offertes in je mailbox waar jij je voordeel mee kan doen. De offertes zijn vrijblijvend dus jij behaalt je voordeel door het vergelijken hiervan. Dit voordeel kan oplopen tot wel 40 procent, dus het is absoluut de moeite waard.

Wat kost een dakwerker precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakdekkersbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.