Informatie, tips én prijzen dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je eigen woning, dat is een kostbaar bezit. Alle woningbezitters zijn het er over eens; het grootste deel van je inkomen gaat naar je woning en het onderhoud daarvan toe. Je dak is zo’n beetje het belangrijkste en kostbaarste gedeelte van je eigen woning. Het uiterlijk van je huis wordt bepaald door een mooi dak. Op het moment dat je dan constateert dat je toe bent aan een nieuw dak is het aan jou om je te oriënteren op de aanschaf van een nieuw dak. Nu kan het zomaar zijn dat jouw woning al was uitgerust met koperen dakpannen. In dat geval zal de meest voor de hand liggende keuze zijn dat je opnieuw kiest voor koperen dakpannen.

*Tip:

→ Dakdekker nodig? Vergelijk dan eerst meerdere offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen.  Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van dakdekkers.

Wat zijn de kosten van een koper dak

Koper is een kostbaar materiaal, ook dit is algemeen bekend. De verhalen over koperdiefstallen doen dan ook uitgebreid de rondte en je zal een behoorlijk  bedrag moeten reserveren voordat je een koper dak kan aanschaffen. We hebben de kosten van een koper dak voor jou op een rijtje gezet zodat je ongeveer weet waar je aan toe bent.

Soort dakbedekking Levensduur Kosten per vierkante meter, inclusief plaatsen en BTW
Koper Kan wel meer dan 100 jaar meegaan Tussen 100 en 125 euro

 

Je ziet het zelf; een dak van koper kan behoorlijk in de papieren lopen. De kosten die we in dit schema verwerkten zijn inclusief het eventueel vervangen van een oud dak.

  • Als je handig bent aangelegd. Wanneer je handig bent aangelegd kan je natuurlijk een deel van de werkzaamheden van de dakdekker voor je eigen rekening blijven. Je zou natuurlijk zelf je oude dakpannen kunnen verwijderen en afvoeren waarna de dakdekker op je onderdak het nieuwe koper dak kan aanleggen. Ook het afvoeren van je oude dak kan je zelf doen.
  • Als je alles graag uit handen geeft. Ben je niet zo handig aangelegd, dan raden wij je aan om je dak te laten verwijderen en vervangen door de dakdekker. Let er alleen op dat het oude dak niet zomaar wordt meegenomen door de dakdekker, zeker niet wanneer dit ook al een koper dak is. Een dergelijk oud dak is namelijk door het materiaal nog behoorlijk wat waard.

Hoe is de prijs opgebouwd

De prijs van een koper dak is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt bij de aanschaf ervan. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welk model dak heb je. Bij een dak wat recht toe recht aan is gebouwd kan je het af met een normaal model koperen dakpannen. Op het moment dat jij echter een dak met een speciale vorm hebt zoals een gebogen dak of een dak met meerdere hoeken zal je speciale koperen dakdelen nodig hebben. Hier zit een kostenplaatje aan. De speciale koperen dakdelen moeten namelijk apart voor jouw dak op maat worden gesmeed. Dit maatwerk is iets wat in rekening wordt gebracht. Daarnaast zal er veel meer werk gaan zitten in een koperen dak in een aparte vorm.
  • Keuze 2: heb je ook een nieuwe dakgoot nodig. Een dak van koper kan gerust eeuwen meegaan. Bedenk je alleen wel dat je dakgoot dan wellicht ook al sinds eeuwen op je huis zit. Dit kan ook zomaar aan vervanging toe zijn. Je mag dan rekenen op een extra kostenpost. Een nieuwe koperen dakgoot laten aanleggen is een aanschaf die je eenmalig doet waarna je er weer voor jaren plezier van hebt. Kiezen uit spaarzaamheid voor een dakgoot van een ander goedkoper materiaal zoals PVC zal het hele resultaat van het werk van de dakdekker teniet doen. Een dakgoot van zink is iets duurzamer maar zal absoluut misstaan bij een echte koperen dakgoot. Een nieuwe dakgoot verhoogt de waarde van je dak en daarmee verhoog je gelijk de waarde van je dak. De dakdekker die jouw koperen dak heeft aangelegd is er nu toch; dan kan hij gelijk de koperen dakgoot voor je installeren.
  • Keuze 3: laat jij je huis gelijk isoleren. Wanneer het dak van je huis af is heb je gelijk de gelegenheid om je dak extra te isoleren. Isolatie is namelijk een klus die veel woningbezitters zouden willen laten uitvoeren maar waar ze nooit aan toe komen. De reden hiervan is simpelweg dat de dakbekleding moet worden weggehaald om van buitenaf te isoleren of dat er aan de binnenkant van het dak een stuk verloren gaat omdat hier het isolatiemateriaal samen met gipsplaten tegenaan moet worden geschroefd. Isolatie in combinatie met een koperen dak is dan ook een goed idee. Dit scheelt wel in de aanschaf, maar je mag subsidies en een lager BTW tarief daarbij verrekenen.

Praktische besparingstips

Een koper dak is een waardevolle aanschaf, dus het is goed om te besparen op de kosten van dit nieuwe dak. We geven je een paar praktische besparingstips.

  • Bewaar je oude dak-delen. Koper is een waardevol materiaal en het behoudt ook zeker zijn waarde, hoe oud het ook is. Het is dan ook goed om je oude dak-delen te bewaren en deze te verkopen. De waarde van het koper kan je weer gebruiken om een deel van je dak te betalen.
  • Werk samen met je buren. Heb jij een oud dak van koper en willen je buren dit ook; dan kunnen jullie samen een dakdekker inhuren. Op die manier besparen jullie op de voorrijkosten en op de kosten van het materiaal wat de dakdekker slechts één keer hoeft te huren.
  • Doe een deel van de werkzaamheden zelf. Wanneer je dak wordt vervangen komt er – behalve de waardevolle koperen daktegels – ook afvalmateriaal vrij. Dit afvalmateriaal moet worden afgevoerd naar de gemeentewerf en de dakdekker brengt deze kosten bij jou in rekening. Wanneer jij dit geld liever in eigen zak houdt, en de beschikking hebt over een aanhanger of een busje, kan je de afval materialen zelf naar de gemeentewerf brengen. Dat scheelt weer wat in het kostenplaatje.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Snel besparen op je nieuwe koperen dak doe je door offertes op te vragen. Dit doe je online met één druk op onderstaande button. Je ontvangt dan vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox en kan tot wel 40 procent besparen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?