Informatie, tips én prijzen dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Zon is iets wat eigenlijk altijd en overal is. Het is dan ook een methode die door veel huisbezitters wordt gebruikt om energie op te wekken.  Er zijn veel voordelen te noemen voor zonnepanelen. Ze zijn betaalbaar, en de moderne zonnepanelen zijn lang niet meer zo lomp en lelijk als de zonnepanelen uit de begintijd. Met zonnepanelen dakpannen combineer jij eigenlijk het beste van twee werelden. Je laat nieuwe dakpannen aanleggen op je dak, en deze dakpannen functioneren gelijktijdig als zonnepanelen. JE hebt geen zware installatie op je dak meer nodig, en je hebt geen kwetsbare zonnepanelen die gevoelig zijn voor windstoten. Zonnepanelen dakpannen zijn dan ook een uitkomst voor huishoudens die hun eigen energie willen gaan opwekken maar die niet willen inleveren op de uitstraling van hun huis.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten van zonnedakpannen? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakdekkers.

Hoeveel kosten zonnepanelen dakpannen

Natuurlijk wil jij weten hoeveel je kwijt zal zijn voor zonnepanelen dakpannen. Het scheelt een stuk wanneer je al zonnepanelen op je dak had. Je hebt dan immers de omvormer al in huis en de zonnepanelen dakpannen zouden zo kunnen worden aangesloten. We hebben de kosten van zonnepanelen en zonnepanelen dakpannen naast elkaar gezet zodat jij kan kijken welke variant voor jou het meest aantrekkelijk is.

Een zonnepanelen installatie wordt weergegeven in Wp wanneer het aankomt op de kracht die gegenereerd wordt. We gingen bij het onderstaande schema uit van zonnepanelen en zonnepanelen dakpannen met een vermogen van een 3500 Wp installatie.

Welk onderdeel van het kostenplaatje Zonnepanelen Zonnepannen
Installatie 4500 euro 13500 euro
Dakpannen, totaal 500 stuks 1000 euro n.v.t.
Totaal 5500 euro 13500 euro

De prijs van zonnepanelen dakpannen wordt beïnvloed door een aantal factoren. We zetten deze voor je op een rijtje.

  • Als je handig bent. Je oude dakpannen weghalen zit inbegrepen bij de bovenstaande prijs. Je kan er dan ook voor kiezen om zelf je oude dakpannen weg te halen voordat de dakdekker de zonnepannen komt installeren. Dit scheelt tijd, werk en dus ook geld.
  • Als je liever alles uit handen geeft. Ben jij geen klusser of zie je het niet zitten om je dak op te klimmen, dan kies je er natuurlijk voor om alles te laten doen door het bedrijf wat de zonnepannen komt installeren. Je weet op die manier zeker dat je dak niet beschadigd wordt en dat je de volledige garantie krijgt op de werkzaamheden.

Hoe is de prijs van zonnepannen opgebouwd

De prijs van zogeheten zonnepannen wordt bepaald door een aantal factoren. Dit heeft te maken met keuzes die jij maakt wanneer je zonnepannen koopt.

  • Keuze 1: welk vermogen wil je. Je kan ervoor kiezen om een gedeelte van je dak te laten vervangen door zonnepannen of om je hele dak te laten voorzien van zonnepannen. Dit hangt af van het vermogen wat jij wenst. Wil je helemaal zelfvoorzienend zijn of is een deel ook goed.
  • Keuze 2: Heb je al een omvormer. Wanneer jij al zonnepanelen in je huis hebt, heb je ook al de beschikking over een omvormer. Je hebt geen andere omvormer nodig voor zonnepannen dus die kosten kan jij je heel eenvoudig besparen op die manier. Op het moment dat je omvormer bijna aan het eind van zijn levensduur zit kan je maar beter gelijk een nieuwe omvormer kopen. Een nieuwe omvormer zal efficiënter werken en daarnaast zal hij waarschijnlijk goedkoper zijn wanneer je hem samen met de zonnepannen aanschaft.
  • Keuze 3: welk type zonnepannen wil je. Je hebt twee typen zonnepannen in de handel waar je uit kan kiezen wanneer je gaat kijken voor deze optie. Je hebt kleine rechthoekige zonnepannen maar ook lange smalle zonnepannen van een meter lang. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat wanneer het aankomt op het uiterlijk van je dak.
  • Keuze 4: wil je een geheel zelfvoorzienend dak of wil je een gedeeltelijk zelfvoorzienend dak. Zonnepannen heb je tot een bepaalde sterkte. Op het moment dat jij een groot huishouden hebt waarin behoorlijk wat stroom wordt gebruikt zal je dan ook enorm veel zonnepannen nodig hebben om je hele huis van elektriciteit te kunnen voorzien. Wanneer dit niet mogelijk is omdat je dakoppervlak dit niet toe laat kan je ervoor kiezen om een deel van je stroom op te wekken met zonnepanelen. In dat geval draag jij tenminste je steentje bij aan een beter milieu en je bespaart voor een groot deel op de kosten van je stroomrekening. Dat is alweer beter dan helemaal niets doen.
  • Keuze 5: laat je gelijk dakisolatie plaatsen. Zonnepannen zijn een geweldige aanschaf. Jij gaat gelijk behoorlijk besparen op je energiekosten en dat verdient zichzelf dus weer terug. Wanneer je oude dakpannen verwijderd zijn zou je ook direct kunnen kijken of je een dakisolatie kan laten aanbrengen. Dit is de snelste manier om te besparen op je gasrekening. Een dakisolatie wordt door veel mensen uitgesteld omdat ze geen zin hebben in de zooi op hun dak of op de zolder. Wanneer je oude dakbekleding echter is weggehaald is er geen enkel obstakel meer om dakisolatie te laten aanbrengen.

Zie ook: zonnepanelen kosten.

Praktische besparingstips

  • Denk aan een vergunning. Niet echt iets om mee te besparen maar je kan er wel je voordeel mee doen. In sommige gemeentes heb je een vergunning nodig om zonnepannen te laten installeren op je dak, omdat dit het uiterlijk van je huis wijzigt. Wanneer je later verplicht wordt om je zonnepannen weg te halen ben je verder van huis en is je investering voor niets geweest.
  • Informeer naar subsidies. Voor zonnepannen kan je – net als voor zonnepanelen – een subsidie krijgen. Vergeet deze niet op te vragen; het levert je een behoorlijke besparing op. Ook hier gelden voor diverse gemeentes en provincies verschillende subsidies.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je bij de aanschaf van zonnepannen door offertes op te vragen. Een groot deel van het bedrag op je rekening is namelijk arbeidsloon. Door één druk op onderstaande button vraag jij direct vrijblijvend meerdere offertes op. Op deze manier kan je tot wel 30 procent op je totale factuur bedrag besparen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?