Informatie, tips én prijzen dakwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wat oud is komt ooit weer terug, het is een bekend gezegde maar het is nog altijd de realiteit. Voor woningbezitters geldt dat een oud huis ooit weer helemaal hip en modieus wordt. Eén van die trends is de bekleding van het dak van je huis. Je kan de dak-bekleding indelen in perioden en bouwstijlen. Je hebt natuurlijk de aloude pannendaken en rieten kap daken, maar je moet niet vergeten dat er voor die

We hebben het tot nu toe gehad over een woning waar al een leien dak op zat. Het kan echter ook zijn dat jij een woning hebt die nodig toe is aan een nieuw dak. We leggen je graag uit hoeveel je kwijt zal zijn wanneer je een leien dak wil kopen voor jouw huis.

*Tip:

→ De exacte kosten weten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale dakdekkers.

Hoeveel kost een leien dak

Hoeveel een leien dak kost hangt af van een paar factoren; de belangrijkste is de afmeting van je dak. We geven je daarom een indicatie per vierkante meter; je zal zelf een inschatting moeten maken van het aantal vierkante meters van je dak om tot een totaalprijs te komen.

Welk materiaal dak koop je Hoeveel kost het per vierkante meter inclusief plaatsen en BTW Hoe lang gaat het ongeveer mee
Een leien dak 75 euro 60 jaar

 

Zo’n leien dak komt dus nogal op een investering te staan. De prijs wordt in eerste instantie bepaald door een paar factoren:

  • Als je handig bent. Een leien dak aanleggen is een specialistische klus, daar zijn we heel duidelijk in. Je zou echter – wanneer je veel ervaring hebt als dakdekker – zelf je leien dak kunnen aanleggen. In dat geval bespaar je aanzienlijk op de kosten van het arbeidsloon. Daarnaast zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen om een paar voorwerkzaamheden te doen en de dakdekker vervolgens de rest te laten doen. Je kan bijvoorbeeld zelf de oude dakbedekking weghalen en deze afvoeren naar de gemeentewerf.
  • Als je alles graag uit handen geeft. Ben jij niet handig of heb je eenvoudigweg geen tijd om werkzaamheden aan je dak uit te voeren, dan doe je er goed aan om deze taak aan de dakdekker over te laten. In dat geval weet jij heel zeker dat het dekken van je dak goed en professioneel gebeurt, en daarnaast weet je ook zeker dat je garantie hebt op de arbeid van de dakdekker en op de leien zelf wanneer er toch iets mis gaat met je dak.

Hoe is de prijs van een leien dak samengesteld

De prijs van een leien dak is samengesteld aan de hand van een aantal keuzes wat je maakt wanneer je zo’n leien dak aanschaft. We hebben deze keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Is je dak helemaal toe aan vervanging of moet er worden gerepareerd. Een leien dak heeft een behoorlijk lange levensduur. Het kan dus zijn dat jij beschadigingen aan je dak ziet, maar dat je dak verder nog in goede conditie is. In dat geval is het goed om je leien dak te laten repareren. De dakdekker zal tikken op de leien en op die manier horen welke leien er moeten worden vervangen. De kosten van een dak zullen hierdoor aanmerkelijk lager uitvallen.
  • Keuze 2: Laat jij je dak gelijk isoleren. Wanneer de leien dan toch van je dak af moeten is het gelijk een goede gelegenheid om je dak te laten isoleren. Veel mensen stellen deze klus uit omdat ze geen zin hebben in een grootscheepse verbouwing op hun dak. Bekleden direct onder de dakbedekking is de beste methode; je zal echter wel alle dakbedekking moeten verwijderen voor je deze manier van isolatie toepast. Een dak waar de dakbedekking vanaf is gehaald is dan ook een ideale gelegenheid om tot isolatie over te gaan. Je hebt hiervoor de keuze uit diverse materialen. Op deze manier ben je weliswaar meer kwijt voor de vervanging van de leien van je dak, maar je gaat vanaf dat moment wel behoorlijk besparen op je energiekosten. Bovendien betaal jij over de isolatiemaatregelen aanzienlijk minder BTW. Je betaalt nog slechts 6 procent. Je kan informeren naar verdere overheidsmaatregelen om woningbezitters tegemoet te komen. De moeite van het overwegen waard.
  • Kies je meteen voor een nieuwe dakgoot. Een woning met een statig leien dak is een streling voor het oog. Je zou haast vergeten dat het heel belangrijk is dat dit nieuwe dak tot in de details wordt afgewerkt. Dit kan je doen door te kiezen voor nieuwe dakgoten wanneer je een dak laat vervangen. Je kan dakgoten kopen in allemaal soorten en maten, maar de meest verkochte dakgoten zijn nog steeds van PVC. Dit komt omdat PVC en heel goedkoop materiaal is. Voor een paar honderd euro heb je een nieuwe dakgoot.
    Pak jij het graag groter aan, dan kan je kiezen voor een dakgoot van koper. Dit materiaal is extreem duurzaam en wordt alleen maar mooier naar mate het langer aan je dak zit. Een andere duurzame keuze is zink. Zinken dakgoten zijn niet heel duur in de aanschaf, en je kan ze mooi laten afwerken met een houten ombouw. Op die manier is jouw huis met leien dak in één keer goed afgewerkt.

Interessante bespaartips

Je leien dak laten vervangen of een nieuw leien dak laten plaatsen is een kostbare aangelegenheid. We geven je dan ook een paar interessante bespaartips.

  • Werk samen met je buren. Vaak staan er in een buurt meerdere woningen met een leien dak. Het is dan ook heel goed om met je buren te overleggen wanneer jij je leien dak wil gaan vervangen. Zijn zij wellicht ook toe aan een nieuw dak? In dat geval is het een goed idee om samen een dakdekker in te huren. Jullie besparen in dat geval op de voorrijkosten en de dakdekker zal efficiënter kunnen doorwerken omdat hij slechts één keer de apparatuur hoeft te huren.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier van besparen op je leien dak is door het opvragen van offertes. Dit doe je eenvoudig en snel wanneer je op de onderstaande button klikt. Op die manier krijg jij online een aantal offertes in je mailbox waarmee jij je voordeel kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot zo’n 40 procent.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?